12 Home Remedies for Heat Rash

12 Home Remedies for Heat Rash

Περιλαμβάνουμε προϊόντα που πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμα για τους αναγνώστες μας. Εάν αγοράσετε μέσω συνδέσμων σε αυτή τη σελίδα, ενδέχεται να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια. Εδώ είναι η διαδικασία μας.

Πολλές θεραπείες στο σπίτι, όπως οι κρύες συμπιέσεις, η λοσιόν καλαμίνης και τα λουτρά βρώμης, μπορούν να βοηθήσουν να απαλύνουν τα δυσάρεστα συμπτώματα του εξάνθημα θερμότητας.

Το εξάνθημα θερμότητας, επίσης γνωστό ως Miliaria, εξάνθημα ιδρώτα ή φραγκοστάφυλα, μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο σώμα. Συχνά παρουσιάζεται ως κόκκινο εξάνθημα, ή μικρά κόκκινα χτυπήματα που μοιάζουν με χάντρες ιδρώτα ή ακμή. Οι άνθρωποι μπορεί να βιώσουν άβολα, φαγούρα, καίγοντας ή φραγκοστάφυλα.

Το εξάνθημα θερμότητας συμβαίνει όταν ο ιδρώτας δεν μπορεί να ξεφύγει από τους αγωγούς ιδρώτα στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό εμποδίζει τους πόρους και προκαλεί φλεγμονώδη απόκριση από το σώμα με τη μορφή εξάνθημα.

Το εξάνθημα θερμότητας μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων:

 • Βρίσκεται σε ένα ζεστό, υγρό περιβάλλον
 • φορώντας σφιχτά, συνθετικά ρούχα
 • Η μακροχρόνια ανάπαυση κρεβατιού
 • έντονη άσκηση

Η θερμική εξάνθημα είναι κοινή στα νεογέννητα και επηρεάζει μέχρι το 9% όλων των μωρών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι αδένες του ιδρώτα εξακολουθούν να αναπτύσσονται.

Η εξάνθημα θερμότητας μπορεί να ξεκαθαρίσει από μόνη της σε λίγες μέρες, αλλά υπάρχουν και θεραπείες που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι στο σπίτι για να βοηθήσουν στην ανακούφιση του φαγούρα και να δροσίσουν το δέρμα.

1. Χρησιμοποιήστε μια κρύα συμπίεση

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ανακουφίσετε το εξάνθημα θερμότητας είναι να κρυώσει το δέρμα κάτω.

Οι άνθρωποι μπορούν να εφαρμόσουν μια κρύα συμπίεση, όπως ένα πακέτο πάγου ή κρύο πανί, στην περιοχή του δέρματος για να μειώσουν την ερυθρότητα, την φαγούρα και το πρήξιμο.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα πακέτο πάγου, φροντίστε να τυλίξετε το πακέτο πάγου σε κάτι, όπως μια πετσέτα, για να προστατεύσετε το δέρμα (μην εφαρμόζετε ποτέ ένα εξευγενισμένο πακέτο πάγου απευθείας στο δέρμα).

Μην αφήνετε τον πάγο για παρατεταμένες περιόδους. Ένας καλός κανόνας θα ήταν να διατηρηθεί το πακέτο πάγου στη θέση του για 5-10 λεπτά, να αφαιρέσει για το ίδιο χρονικό διάστημα, να υποβάλετε ξανά αίτηση και να συνεχίσετε να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.

2. Πάρτε ένα δροσερό μπάνιο ή ντους

Λαμβάνοντας ένα δροσερό μπάνιο ή ντους δροσίζει το δέρμα και μπορεί να σας βοηθήσει να καταπραΰνετε το δέρμα. Η χρήση ενός απαλού απολεπισμένου στο δέρμα μπορεί να βοηθήσει στην απεμπλοκή των πόρων.

3. Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες ή κλιματισμό

Οι ανεμιστήρες και ο κλιματισμός μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση των θερμοκρασιών χαμηλές σε εσωτερικούς χώρους και να βοηθήσουν το σώμα να παραμείνει δροσερό. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για οποιονδήποτε σε ανάπαυση στο κρεβάτι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μετακινήσει οποιονδήποτε είναι ακίνητο τακτικά για να εξασφαλίσει ότι όλα τα μέρη του σώματός τους παίρνουν δροσερό αέρα.

Όταν ασκείτε σε καυτά κλίματα, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει κλιματισμός σε εσωτερικούς χώρους. Όταν σε εξωτερικούς χώρους, επιλέξτε να ασκήσετε κατά τη διάρκεια ψυχρότερων τμημάτων της ημέρας ή στη σκιά για να μειώσετε την υπερβολική εφίδρωση.

4. Φορέστε χαλαρά βαμβακερά ρούχα

Φορέστε χαλαρά ρούχα επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί γύρω από το σώμα, διατηρώντας το δροσερό. Φορώντας ελαφριά, αναπνεύσιμα ρούχα, όπως βαμβάκι ή φυσικά υφάσματα, και όχι συνθετικά, μπορεί επίσης να βοηθήσει.

5. Εφαρμόστε λοσιόν καλαμίνης

Η χρήση λοσιόν καλαμίνης μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του φαγούρα. Ωστόσο, μπορεί να στεγνώσει πολύ στο δέρμα, οπότε μπορεί να είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα δίπλα του για να αποφευχθεί περαιτέρω ερεθισμός στο δέρμα.

Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει ότι η λοσιόν καλαμίνης μπορεί να βοηθήσει με το Heat Rash.

6. Δοκιμάστε ένα μπάνιο βρώμης

βρώμη είναι αποτελεσματική στη θεραπεία πολλών προβλήματος του δέρματος. Η βρώμη περιέχει avenanthramides, τα οποία έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Αυτές οι ενώσεις δίνουν πλιγούρι βρώμης τις αντιφλεγμονώδεις και αντι-itch του.

Ένα άτομο μπορεί να απολαύσει ένα κολλοειδές λουτρό βρώμης για να απαλύνει το δέρμα του. Για να το κάνετε αυτό, προσθέστε πλιγούρι βρώμης σε ένα ζεστό λουτρό και απολαύστε. Η βρώμη καθαρίζει επίσης το δέρμα.

Τα

αντιισταμινικά από του στόματος, όπως η υδροξυζίνη και η διφαινυδραμίνη, μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του φαγούρα. Μερικοί τύποι μπορούν να προκαλέσουν υπνηλία, οπότε μπορεί να είναι καλύτερο να τα χρησιμοποιήσετε τη νύχτα.

8. Χρησιμοποιήστε κρέμα υδροκορτιζόνης

Χρησιμοποιώντας μια κρέμα υδροκορτιζόνης OTC μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε την κνησμό και την ταλαιπωρία από το Heat Rash. Η εφαρμογή της κρέμας 1-2 φορές την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του εξάνθημα στα παιδιά. Εάν οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα μωρά με εξάνθημα θερμότητας, μην χρησιμοποιείτε κρέμα υδροκορτιζόνης κάτω από την πάνα τους.

9. Η λούση στη σόδα ψησίματος

Η προσθήκη σόδα ψησίματος σε λουτρό μπορεί να βοηθήσει να απαλύνει το ερεθισμένο δέρμα. Μια μελέτη του 2004 εξέτασε τις επιδράσεις της σόδας ψησίματος (διττανθρακικό νάτριο) σε 31 άτομα με ήπια έως μέτρια ψωρίαση. Εκείνοι που λούστηκαν σε ένα λουτρό ψησίματος σόδα ανέφεραν βελτιώσεις στο δέρμα κνησμό και ερεθισμό.

Ωστόσο, μια μελέτη 2019 σε 30 άτομα διαπίστωσε ότι η εφαρμογή σόδα ψησίματος τοπικά σε περιοχές της ψωρίασης δεν ήταν αποτελεσματική. Οι επιστήμονες πρέπει να κάνουν περαιτέρω έρευνα σχετικά με τα οφέλη της σόδα ψησίματος για τη χαλάρωση του ερεθισμού του δέρματος.

10. Εφαρμόστε την αλόη vera

Η Aloe Vera έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες και το πήκτωμα έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις. Οι άνθρωποι μπορεί να διαπιστώσουν ότι η εφαρμογή πηκτής αλόης βέρα πάνω σε θερμότητα μπορεί να βοηθήσει να διευκολύνει το ερεθισμένο δέρμα.

11. Εφαρμόστε το σανδαλόξυλο

Μια μελέτη 2017 σε αρουραίους διαπίστωσε ότι το σανδαλόξυλο είχε αναλγητικό και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτές οι ιδιότητες μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση ορισμένων από τα δυσάρεστα συμπτώματα του εξάνθημα θερμότητας.

Οι άνθρωποι μπορούν να δοκιμάσουν την ανάμειξη σκόνης σανδαλόξυλο με νερό για να σχηματίσουν μια πάστα και να το εφαρμόσουν στην περιοχή του εξάνθημα θερμότητας. Οι άνθρωποι θα πρέπει πρώτα να δοκιμάσουν την πάστα σε μια άλλη περιοχή του δέρματος, για να βεβαιωθούν ότι δεν έχουν αλλεργική αντίδραση.

12. Δοκιμάστε το πεύκο TAR

Το Pine TAR έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία της φαγούρα ή σε ερεθιστικές δερματικές παθήσεις. Η εφαρμογή μιας τοπικής θεραπείας που περιέχει πίσσα πεύκου μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της κνησμού του θερμικού εξάνθημα.

Αγοράζοντας θεραπείες

Οι άνθρωποι μπορούν να βρουν τα περισσότερα από τα διορθωτικά μέτρα που συζητούνται σε αυτό το άρθρο σε φαρμακεία ή σούπερ μάρκετ. Διαφορετικά, οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σειρά από μάρκες online:

 • Cold Compress
 • Lotion Calamine
 • Κρέμα υδροκορτιζόνης
 • Σόδα ψησίματος
 • Aloe vera
 • Σκόνη σανδαλών
 • Pine Tar

Πότε να δείτε έναν γιατρό

Οι περισσότερες περιπτώσεις εξάνθημα θερμότητας θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν σε μια μέρα ή δύο μετά την ψύξη του δέρματος. Όποιος έχει εξάνθημα που διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα μετά τη θεραπεία πρέπει να δει τον γιατρό του.

Οι άνθρωποι πρέπει να δουν τον γιατρό τους εάν παρατηρήσουν κάποιο από τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • Το εξάνθημα είναι σε όλο το σώμα
 • Οι φουσκάλες εξάνθημα
 • Πόνος
 • Το εξάνθημα παράγει κίτρινο ή πράσινο υγρό
 • εμφανίζεται ξαφνικά και εξαπλώνεται γρήγορα

Εάν ένα παιδί έχει θερμικό εξάνθημα, θα πρέπει να δουν τον γιατρό τους εάν έχουν:

 • Ένα εξάνθημα θερμότητας δεν πηγαίνει μακριά Μετά από 7 ημέρες
 • ένας πυρετός
 • ένα πόνο σώμα
 • πονόλαιμος ή άλλα σημάδια ασθένειας

Έχετε ένα εξάνθημα και έχουν δυσκολία στην αναπνοή, θα πρέπει να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης, καθώς μπορεί να βιώνουν αναφυλακτικό σοκ, το οποίο είναι μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση.

Περίληψη

Η εξάνθημα θερμότητας μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι το σώμα παίρνει πάρα πολύ θερμότητα. Εάν ένα άτομο είναι σε εξωτερικούς χώρους, μπορούν να απομακρυνθούν από το άμεσο ηλιακό φως και να φορούν χαλαρά ρούχα για να διατηρήσουν δροσερό. Εάν οι άνθρωποι είναι σε εσωτερικούς χώρους, διατηρώντας το δωμάτιο καλά αεριζόμενο με οπαδούς ή κλιματισμό μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσει το σώμα δροσερό.

Η θερμότητα εξάνθημα συνήθως καθαρίζει μέσα σε μια μέρα ή δύο, και οι άνθρωποι μπορεί να βρουν ανακούφιση από την αίσθηση κνησμού και καύσης, δοκιμάζοντας τις παραπάνω θεραπείες στο σπίτι. Εάν το εξάνθημα θερμότητας δεν ξεκαθαρίσει εντός 7 ημερών ή αν οι άνθρωποι παρατηρούν άλλα συμπτώματα, θα πρέπει να δουν τον γιατρό τους.

 • Η ατομική δερματίτιδα/έκζεμα
 • Συμπληρωματική ιατρική/εναλλακτική ιατρική
 • Ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

Scroll to Top