12 Hőgyűjtés otthoni gyógymódja

12 Hőgyűjtés otthoni gyógymódja

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

Számos otthoni gyógyszer, például hideg kompressziók, calamin krém és zabliszt fürdők, segíthet a hőkiütés kellemetlen tüneteinek megnyugtatásában.

A hőkiütés, más néven miliaria, izzadási kiütés vagy tüskés hő, a test bárhol megjelenhet. Gyakran vörös kiütésként vagy kis piros dudorakként jelentkezik, amelyek izzadság vagy pattanás gyöngyöknek tűnnek. Az emberek kellemetlen, viszkető, égő vagy tüskés érzéseket tapasztalhatnak.

A hőkiütés akkor fordul elő, amikor az izzadság nem tud menekülni a verejtékcsatornáktól a bőr felületéhez. Ez blokkolja a pórusokat, és kiütés formájában gyulladásos reakciót okoz a testből.

A hőkiütés különféle okokból történhet, beleértve:

 • Forró, nedves környezetben való részvétel
 • Szűk, szintetikus ruházat viselése
 • Hosszú ideig tartó ágy pihenés
 • Intenzív testmozgás

A hőkiütés az újszülötteknél gyakori, és az összes csecsemő 9% -át befolyásolja. Ennek oka az, hogy verejtékmirigyeik még mindig fejlődnek.

A hőkiütés néhány nap alatt önmagában is megtisztulhat, de vannak olyan kezelések is, amelyeket az emberek otthon végezhetnek, hogy enyhítsék a viszketést és a bőr lehűtését.

1. Használjon hideg kompressziót

Az egyik legjobb módszer a hőkiütés enyhítésére a bőr lehűtése.

Az emberek hideg kompressziót, például jégcsomagot vagy hideg ruhát alkalmazhatnak a bőr területére a bőrpír, a viszketés és a duzzanat csökkentése érdekében.

Ha jégcsomagot használ, ügyeljen arra, hogy a jégcsomagot valamibe, például egy törülközőbe csomagolja, hogy megvédje a bőrt (soha ne alkalmazzon közvetlenül a bőrre csomagolt jégcsomagot).

Ne hagyja be a jeget hosszabb ideig. Egy jó hüvelykujjszabály az lenne, ha a jégcsomagot a helyén tartanánk 5–10 percig, ugyanolyan ideig eltávolítsuk, újra alkalmazzuk és folytatjuk a folyamat megismétlését.

2. Hűvös fürdő vagy zuhanyozás

Hűvös fürdő vagy zuhanyozás lehűti a bőrt, és segíthet a viszkető bőr megnyugtatásában. A bőrön lévő szelíd hámlasztás használata elősegítheti a pórusok blokkolását.

3. Használjon ventilátorokat vagy légkondicionálást

A ventilátorok és a légkondicionálás elősegítheti a hőmérséklet alacsony beltéri állapotának megőrzését és a test hűvös állapotának megőrzését. Ez különösen fontos az ágyon pihenő személyek számára. Ügyeljen arra, hogy mozgatjon mindenkit, aki rendszeresen mozog, hogy a test minden részén hűvös legyen.

Forró éghajlaton történő edzéskor győződjön meg arról, hogy van -e légkondicionáló beltérben. Ha szabadban van, válassza a testmozgást a napfájl hűvösebb részei vagy az árnyékban, hogy csökkentse a felesleges izzadást.

4. Viseljen laza pamut ruházatot

Laza ruházat viselése lehetővé teszi a levegő keringését a test körül, és lehűlve tartja. A könnyű, lélegző ruházat, például a pamut vagy a természetes szövet viselése, nem pedig a szintetikus viselése szintén segíthet.

5. Vigyen fel calamine krémet

A calamine krém segítségével segíthet a viszketés enyhítésében. Ugyanakkor nagyon száríthat a bőrön, ezért jó ötlet lehet, ha a bőr további irritációjának megakadályozására egy hidratálót használ.

Az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálata jelentése szerint a calamine krém segíthet a hőkiütésben.

6. Próbáljon ki egy zablisztű fürdőt

zabliszt hatékonyan kezelje sok bőrproblémát. A zab olyan antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező Avenanthramidokat tartalmaz.

Ezek a vegyületek biztosítják a zabliszt gyulladásgátló és anti-ing tulajdonságait.

Az ember áztathat egy kolloid zabliszt fürdőbe, hogy megnyugtassa a bőrét. Ehhez adjon hozzá zabliszt a meleg fürdőhöz és áztasson. A zabliszt megtisztítja a bőrt is.

7. Vegyen be egy antihisztamint

A tőzsdén kívüli (OTC) antihisztamin tabletta segítségével segíthet a viszketés és a hőkiütés bármilyen duzzanatának enyhítésében. Az orális antihisztaminok, például a hidroxi -zizin és a difenhidramin, segíthetnek a viszketés enyhítésében. Egyes típusok álmosságot okozhatnak, így lehet a legjobb, ha éjszaka használja őket.

8. Használjon hidrokortizon krémet

tőzsdén kívüli hidrokortizon krém segítségével segíthet a viszketés és a kellemetlenség enyhítésében a hőkiütésből. A krém napi 1-2 -szer történő felvitele segíthet csökkenteni a gyermekek kiütését. Ha az emberek hőkiütéssel kezelik a csecsemőket, ne használjanak a hidrokortizon krémet pelenkájuk alatt.

9. A szódabikarbóna fürdés

A szódabikarbóna hozzáadása a fürdőhöz segíthet az irritált bőr megnyugtatásában. Egy 2004. évi tanulmány a szódabikarbóna (nátrium -hidrogén -karbonát) hatásait vizsgálta 31 emberre, akinek enyhe vagy közepes psoriasis. Azok, akik egy szódabikarbóna fürdőben fürdtek, a bőr viszketésének és irritációjának javulásáról számoltak be.

Ugyanakkor egy 30 emberről szóló 2019. évi tanulmány megállapította, hogy a szódabikarbóna topikális alkalmazása a psoriasis területein nem volt hatékony. A tudósoknak további kutatást kell végezniük a szódabikarbóna előnyeiről a bőrirritáció enyhítésére.

10. Aloe vera alkalmazása

Az aloe vera-nak számos gyógyászati tulajdonsága van, és a gélnek erős gyulladásgátló hatása van. Az emberek azt tapasztalhatják, hogy az aloe vera gél hőkiütéshez történő felhordása segíthet az irritált bőr enyhítésében.

11. Vigyen fel Sandalwood

A patkányok 2017. évi tanulmánya azt találta, hogy a szantálfa fájdalomcsillapító és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Ezek a tulajdonságok segíthetnek enyhíteni a hőkiütés kellemetlen tüneteit.

Az emberek kipróbálhatják a szantálfa por keverését a vízzel, hogy pasztát képezzenek, és alkalmazzák ezt a hőkiütés területére. Az embereknek először ki kell próbálniuk a pasztát egy másik bőrterületen, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nincs -e allergiás reakciójuk.

12. Próbálja ki a fenyő kátrányt

A fenyő kátrány gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek a viszkető vagy irritáló bőrbetegségek kezelésében. A fenyőtartalmú helyi kezelés alkalmazása segíthet enyhíteni a hőkiütés viszketését.

Javítások vásárlása

Az emberek megtalálhatják az ebben a cikkben tárgyalt gyógyszertárakban vagy szupermarketekben tárgyalt legtöbb jogorvoslatot. Ellenkező esetben az emberek választhatnak az interneten számos márka között:

 • Hideg tömörítés
 • calamine krém
 • Kolloid zabliszt fürdőkhöz
 • Hydrocortisone krém
 • szódabikarbóna
 • aloe vera
 • Sandalwood por
 • Pine Tar

Mikor kell orvoshoz fordulni

A legtöbb hőkiütésnek egy -két nap alatt meg kell tisztulnia a bőr lehűtése után. Bárki, akinek van egy kiütése, amely a kezelés után egy héttel hosszabb ideig tart, orvosát kell keresnie.

Az embereknek meg kell keresniük orvosukat, ha a következő tünetek bármelyikét észreveszik:

 • A kiütés az egész testben van
 • A láz
 • A kiütéses hólyagok
 • Fájdalom
 • A kiütés sárga vagy zöld folyadékot eredményez
 • Egy ropogós vagy vérző kiütés
 • A kiütés a kiütés hirtelen megjelenik, és gyorsan elterjedt

Ha egy gyermeknek hőkiütése van, akkor az orvosát, ha vannak:

 • A hőkiütés nem megy el. 7 nap elteltével
 • láz
 • Fájló test
 • Fájó torok vagy más betegség jelei

Ha az emberek az emberek Van egy kiütés és nehezen lélegzik, sürgősségi orvosi segítséget kell kérniük, mivel anafilaxiás sokkot tapasztalhatnak, ami súlyos allergiás reakció.

Összegzés

A hőkiütés figyelmeztető jel lehet, hogy a test túl sok hőt kap. Ha egy ember szabadban van, akkor kimozdulhat a közvetlen napfényből, és laza ruhát viselhet, hogy hűvös maradjon. Ha az emberek bent vannak, akkor a szoba szellőztetése vagy a légkondicionáló szellőztetése segíthet a test hűvösségének megőrzésében.

A hőkiütés általában egy -két napon belül megszűnik, és az emberek megkönnyebbülést találhatnak a viszketés és az égési szenzáció miatt a fenti otthoni gyógyszerek kipróbálásával. Ha a hőkiütés 7 napon belül nem tisztázódik, vagy ha az emberek más tüneteket észlelnek, akkor orvosukkal kell találkozniuk.

 • atópiás dermatitis/ekcéma
 • Kiegészítő orvoslás/alternatív orvoslás

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési útmutatásokkal rendelkeznek, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból származnak, Tudományos kutatóintézetek, orvosi folyóiratok és egyesületek. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

Scroll to Top