Vis dėlto, daugiau žmonių iš jų galėtų pasinaudoti, sakė prezidento patarėjas dr.

Vis dėlto, daugiau žmonių iš jų galėtų pasinaudoti, sakė prezidento patarėjas dr.

USA TODAY susisiekė su Osbourne atstovu dėl komentaro.

Šis pasakojimas sukuria nesibaigiantį galvosūkį, kuris gali paveikti juodaodžio savęs ir tapatybės jausmą: kai vieniems esi „per juodas“, o kitiems – nepakankamai juodas.

Daugiau: Princas Williamas sako, kad karališkoji šeima nėra „labai rasistinė šeima“

Prieštaringai vertinamos Owenso ir Osbourne’o pastabos paneigia Meghan rasistinį elgesį – tariamai iš Didžiosios Britanijos monarchijos ir galutinai JK spaudos – ir riboja savo, kaip dvirasės moters, turinčios juodaodę motiną ir baltąjį tėvą, egzistavimą.

„Aš nebenorėjau būti gyva“: kunigaikštienė Meghan atvirauja interviu Oprah

Kvestionuoti kieno nors juodumą, remiantis jo odos spalva, siekiant sumenkinti jų rasinės diskriminacijos patirtį, kelia didelį nerimą. Štai kodėl.

Išsivaduokite iš sąnarių skausmo apribojimų ir įsijauskite į gyvenimą kupiną galimybių. Išbandykite mūsų priedą, kurį rasite adresu https://hondrostrong-website.com/lt/ .

Juodaodžiai nėra monolitas. Nėra slapukiško prototipo, kaip turėtų atrodyti ar elgtis juodaodžiai, ir tai galioja mišrios rasės žmonėms. Juodaodžiai yra įvairių atspalvių ir odos atspalvių, įskaitant šviesiaodę Meghan.

Nors egzistuoja kolorizmas ir šviesesnio gymio žmonės dažnai gauna pirmenybę, palyginti su jų tamsesnio gymio kolegomis, odos spalva nėra juodumo rodiklis. Ir tai tikrai nepaneigia fakto, kad Meghan patyrė fanatizmą.

Nesvarbu, ar kas nors yra 100% juodaodis, ar 25%, juodumas gali būti vertinamas kaip grėsmė status quo, kaip rodo Meghan sprendimas „negyventi savo gyvenimo baimėje“ ir bėgti į Ameriką su savo šeima, nors daugelis žmonių mano, kad ji yra pakankamai šviesios odos, kad „praeitų“ kaip balta.

Daugiau: Meghan, Harry planavo atidėti Oprah interviu, jei princas Philipas pablogės, sako Gayle King

Net vienerių metų Archie nėra apsaugotas nuo mikroagresijos. Meghan teigė, kad neįvardijami rūmų pareigūnai iškėlė klausimų dėl galimos kūdikio „odos spalvos“ ir jo „tamsumo“. (Pora šią vasarą laukiasi antrojo vaiko – mergaitės.)

Tai mergaitė: Harry ir Meghan atskleidžia kūdikio lytį

Rasė ir honoraras nesimaišo: Britanijos karališkoji šeima nebuvo pasiruošusi Meghan ir Archie

"Jei matėte Archie nuotrauką ir manote, kad jis nukentėjo nuo juodaodžių rasizmo, aš esu Nigerijos princas ir duok man savo kredito kortelės duomenis. Tai taip juokinga", – sakė Owensas per interviu "Fox News". Seanas Hannity trečiadienis.

Na, jis turi, pasak jo mamos. Meghan Winfrey Sunday pasakė, kad ji ir Harry nepasirinko atsisakyti kūdikio Archie, pirmojo mišrios rasės karališkojo šeimos nario, titulo nuo tada, kai karalienė Charlotte sėdėjo soste XX a. Ji sakė, kad jai buvo pasakyta, kad taisyklės to neleidžia, o ne taip subtiliai nurodant, kad jos tuomet dar negimusio vaiko odos spalva galėjo būti su tuo susiję.

Asmeninės rasizmo patirties suabejojimas, remiantis jų odos atspalviu, sumažina jų kovas ir nepaiso jų skausmo, užuot verčiant atsakingas šalis suabejoti savo šališkomis mintimis ar požiūriais, kurie prisideda prie netolerancijos.

Kaip juodaodė, užaugusi daugumos baltųjų mieste, kalbu iš asmeninės patirties. Mokykloje buvau „per juodas“ kai kuriems savo bendruomenės mokiniams, bet kai aplankiau šeimos narius kitose vietovėse, mane erzino, kad „kalbu baltai“.

Daugiau: hercogienė Meghan pasirodo motinystės nuotraukoje su Harry, Archie

Tai gluminanti pilka sritis, kurią 2016 m. „Daily Mail“ antraštėje tikrai gali padaryti kunigaikštienė Meghan – Los Andželo gimtoji moteris, kuri stereotipiškai buvo vadinama „(beveik) tiesiai iš Komptono“ mergina iš „gaujos iškreiptų motinos namų“. susieti su.

Bet kas turi teisti? Kas nustato, ar kas nors yra „pakankamai juodas“, ar kas nors yra jautrus rasizmui? Visuomenė neprivalo atimti iš individo tapatybės ir patirties, ir tikrai ne Osbourne’as ar Owensas.

Lenktynės nėra patogumas – tai, ką galite įjungti, kai jums tarnauja, ir išjungti, kai ne. Taigi nustokime klausinėti, ar kas nors yra „pakankamai juodas“, kad pateisintų rasizmą, ir įsiklausykime, ką Meghan turi drąsos pasakyti.

Kai kurie žmonės netiki, kad Meghan nusižudė. Kodėl tai taip pavojinga.

Didžiąją šių metų dalį vaistai, kuriuos prezidentas Donaldas Trumpas pripažino už greitą pasveikimą nuo COVID-19, stovėjo nenaudojami vyriausybės lentynose.

Įprastą birželio savaitę monokloniniai antikūnai buvo skirti tik 10 žmonių visoje Hiustono metropolinėje zonoje.

Tačiau dabar paklausa sparčiai auga.

Šią savaitę apie 1200 Hiustono srities pacientų gaus REGN-COV – monokloninį antikūną, kurį pagamino vaistų kompanija „Regeneron of Tarrytown“, Niujorkas.

„Paklausa išaugo eksponentiškai“, – sakė daktaras Howardas Huangas, vadovavęs Hiustono metodistų ligoninės monokloninių antikūnų pastangoms.

Liepos viduryje Regeneron išsiuntė mažiau nei 25 000 dozių per savaitę visoje šalyje. Dabar Sveikatos ir žmogiškųjų paslaugų skyrius išsiunčia apie 168 000 dozių per savaitę, o 78 % užsakymų patenka į šalies regionus, kuriuose vakcinacijos lygis yra žemas.

O sotrovimabo, kito monokloninio antikūno, leidžiamo naudoti prieš COVID-19, paklausa per pastarąjį mėnesį išaugo beveik 300%.

Huangas sakė, kad postūmį tikriausiai lėmė COVID-19 atvejų antplūdis, geresnis visuomenės informuotumas apie vaistus ir sėkminga gydytojų patirtis su jais anksčiau pandemijos metu.

„Didžiausias pokytis yra delta variantas ir užkrėtimo dažnio padidėjimas visoje šalyje“, – sakė „Regeneron“ atstovė Alexandra Bowie.

Vis dėlto daugiau žmonių iš jų galėtų pasinaudoti, antradienį Baltuosiuose rūmuose surengtoje spaudos konferencijoje sakė prezidento patarėjas dr. Anthony Fauci.

Jis apibūdino monokloninius antikūnus kaip „labai nepanaudotą intervenciją“ kovojant su COVID-19 ir sakė, kad nori, kad žmonės „suvoktų šio labai veiksmingo ankstyvos infekcijos gydymo būdo pranašumą.

Pasak HHS, iki šiol buvo panaudota mažiau nei pusė dozių, už kurias sumokėjo federalinė vyriausybė.

REGN-COV taip pat buvo leista naudoti žmonėms, kurie buvo paveikti COVID-19, net jei jų koronaviruso testas dar nebuvo teigiamas, pvz., rizikos grupei priklausantiems asmenims, kurių sutuoktinis yra užsikrėtęs, arba slaugos namų gyventojams. arba kalėjime, kur buvo protrūkis.

Nepaisant didėjančio monokloninių preparatų vartojimo, „vis dar pasiekiame tik apie 20 % žmonių, kuriems būtų naudinga“, – sakė Niujorke įsikūrusios sveikatos priežiūros paslaugų teikėjo „ProHEALTH“ infekcinių ligų skyriaus vadovas dr. Danielis Griffinas. . „Panašu, kad monoklonaliai niekada nesulaukė spaudos, kurią turėtų garantuoti jų veiksmingumas.

Dabar sklinda naujienų pranešimai.

Teksaso gubernatorius Greggas Abbottas, kuriam naujai diagnozuotas COVID-19, nepaisant to, kad jis buvo paskiepytas, praėjusią savaitę paskelbė, kad jam buvo skirti Regenerono monokloniniai antikūnai.

Floridos gubernatorius Ronas DeSantisas reklamavo gydymą, kai atidarė gydymo vietas visoje valstijoje.

O nuotrauka, kurioje Floridos pacientė guli ant bibliotekos grindų, laukdama narkotikų, praėjusią savaitę išplito.

Praėjusį rudenį Trumpas pradėjo reklamuoti monokloninius antikūnus kaip stebuklingus vaistus. Dar nepatvirtintas plačiajai visuomenei, jis pažadėjo padaryti jas prieinamas bet kuriam amerikiečiui, kuriam jų reikia.

Nuo to laiko vyriausybė išleido dvi „Regeneron“ vaisto pirkimo sutartis, kurių bendra suma sudaro apie 1,5 mln.

Antrajame susitarime, į kurį įtraukta didžioji dauguma dozių, vyriausybė sutiko mokėti 2100 USD už dozę, o pacientai gautų vaistą nemokamai. Kai kurios privačios draudimo bendrovės prideda mokesčius už vaisto pristatymą.

Lilly pagaminto monokloninio antikūno platinimas buvo pristabdytas anksčiau šią vasarą, nes buvo įrodyta, kad jis nėra veiksmingas prieš kai kuriuos koronaviruso variantus.

„GlaxoSmithKline“ ir „Vir Biotechnology“ kartu pagamintas sotrovimabas leidimas buvo gautas tik gegužės pabaigoje, todėl jis nebuvo naudojamas taip dažnai, kaip kiti du. Dabar ji turi sutartis su Indijos sveikatos tarnybomis ir kai kuriomis karinėmis sveikatos sistemomis, taip pat ligoninėmis ir sveikatos priežiūros centrais 26 valstijose.

Vaistas, kurio dozė taip pat kainuoja 2100 USD, pacientui taip pat neturėtų kainuoti dėl vyriausybės išankstinių mokėjimų, kompensacijų ir bendrovės bendro apmokėjimo programos , sakė bendrovės atstovė Lyndsay Meyer.

Abu monokloniniai antikūnai veikia panašiai, tačiau Regeneron yra dviejų antikūnų derinys, skirtas platesniam variantų spektrui.

GSK-Vir’s yra vienas antikūnas, gautas iš paciento, kuris pasveiko nuo SARS-COV – koronaviruso, kuris 2003 m. plito per Aziją ir Kanados dalis. Tyrimai parodė, kad sotrovimabas sumažina mirties ar hospitalizavimo riziką 79 % ir kad jo veiksmingumas išlieka . prieš tokius variantus kaip delta.

Susisiekite su Karen Weintraub adresu kweintraub@usatoday.com.

Sveikatos ir pacientų saugos aprėptis JAV TODAY iš dalies tapo įmanoma dėl Masimo fondo, skirto sveikatos priežiūros etikai, inovacijoms ir konkurencijai. Masimo fondas neteikia redakcinės informacijos.

„Ši savaitė koronaviruse“ – tai savaitinis stulpelis, kuriame apibendrinamos Tenesio valstijos antraštės apie COVID-19 pandemiją ir pastangas skiepytis. Jei negalite kasdien sekti greito viruso naujienų, šiame stulpelyje sužinosite apie esminius dalykus.

Tenesio ligoninės šią savaitę šiek tiek palengvėjo, kai atrodė, kad precedento neturintis koronaviruso pacientų antplūdis šiek tiek atslūgo – tai yra viltingas, bet toli gražu ne tikras ženklas, kad ateityje laukia sveikesnės dienos.

Du mėnesius iš eilės žygiavęs aukštyn, dėl COVID-19 į ligoninę patekusių tenesiečių skaičius nustojo kilti ir šiek tiek sumažėjo per septynių dienų laikotarpį, kuris baigėsi ketvirtadienį. Rugsėjo 9 d. hospitalizacijų skaičius pasiekė aukščiausią lygį – 3 776, o kitą savaitę sumažėjo iki 3 597.

Tai yra tik 6 % sumažėjimas, dėl kurio paprastai nebūtų ko jaudintis. Tačiau, jei atsižvelgsite į tai, kaip praėjusį mėnesį hospitalizacijų skaičius vidutiniškai išaugo maždaug 16 % per savaitę, vien tai, kad šis skaičius nustojo augti, yra reta pergalė.

Intensyviosios terapijos skyriuose, kuriuose daugiausia yra neskiepytų žmonių, sergančių COVID-19, nebuvo pranešta apie atitinkamą pacientų sumažėjimą. Tačiau ICU priėmimai bent jau nustojo lipti ir praėjusią savaitę išliko beveik pastovūs.

Ekspertai prognozavo, kad ši akimirka ateis. Johnas Gravesas, Vanderbilto sveikatos politikos departamento tyrėjas, rugpjūčio pabaigoje sakė matęs ankstyvų įrodymų, kad Vakarų Tenesio valstijoje, kur delta banga išryškėjo pirmiausia, sumažėjo hospitalizacijų skaičius. Sveikatos apsaugos komisarė dr. Lisa Piercey po kelių dienų sakė, kad valstijos pareigūnai Vakarų Tenesyje mato panašius „išsilyginimo“ požymius. Remiantis naujais sveikatos departamento pirmadienį paskelbtais duomenimis, dabar atrodo, kad hospitalizacijų skaičius mažėja ne tik Vakarų Tenesyje, bet ir didžiojoje valstijos dalyje .

Dr. Andy Russellas, Williamsono medicinos centro vyriausiasis medicinos pareigūnas, sakė, kad jo ligoninė ir kiti Vidurio Tenesio valstijoje neseniai matė plokščiakalnį, bet nebuvo jokio būdo pasakyti, ar ji čia pasiliks.

Jei Tenesis įkops į ligoninių kalvą, mes nebūsime pirmoji valstija, kuri tai padarys. Yra mažiausiai keturios pietinės valstijos – Arkanzasas, Florida, Luiziana ir Misisipė – ten, kur, atrodo, esame dabar.

Deltos variantas apėmė šias keturias valstijas prieš įsitvirtindamas Tenesyje, todėl jų protrūkiai yra toliau nei mūsų. Visos keturios valstijos pranešė apie sparčiai didėjančias infekcijas, kaip ir Tenesis. Ir hospitalizacijų antplūdis, kaip ir Tenesis.

Tada, maždaug po šešių ar aštuonių savaičių, visose keturiose valstijose labai sumažėjo hospitalizacijų dėl COVID-19. Tiesą sakant, visos keturios valstijos dabar praneša apie mažėjantį hospitalizavimą mažiausiai tris savaites, remiantis Ligų kontrolės ir prevencijos centrų duomenimis.

Ar tai garantuoja, kad čia bus tas pats modelis? Visiškai ne. Bet galime tikėtis.

Tenesis dabar yra JAV infekcijų, tenkančių vienam gyventojui, lyderis

Hospitalizavimas galėjo sulėtėti, tačiau dėl kitų viruso matavimų daug sunkiau būti optimistiškais.

Tenesis šią savaitę pateko į siaubingas antraštes, kai tapo valstija, kurioje yra daugiausiai COVID-19 infekcijų, atsižvelgiant į gyventojų skaičių, visoje šalyje.

Kasdien žuvusiųjų skaičius ir toliau auga. Tenesis dabar taip pat praneša apie 60 mirčių per dieną, daugiausia nuo vasario vidurio.

Scroll to Top