Ce beneficii pentru sănătate oferă purificatoarele și umidificatoarele de aer?

Ce beneficii pentru sănătate oferă purificatoarele și umidificatoarele de aer?

Televizorul, consolele de jocuri video, dispozitivele portabile și tabletele nu trebuie păstrate în dormitorul copilului, deoarece aceste articole s-au dovedit a fi foarte stimulatoare și încurajează comportamente care creează dependență.

Când introduceți jucării noi în dormitor, urmăriți cu atenție reacția copilului. În cazul în care noua jucărie pare să-i streseze sau să-i suprastimuleze, scoateți prompt jucăria din mediul copilului.

Proiectarea unui dormitor pentru un copil autist poate fi o sarcină descurajantă. Deoarece nevoile senzoriale ale copiilor cu TSA pot varia foarte mult, este esențial să luați în considerare cerințele unice ale copilului dumneavoastră atunci când vă creați dormitorul pentru a vă asigura că este sigur, funcțional și hrănitor.

Umidificatoarele și purificatoarele de aer sunt aparate complet diferite, care contribuie ambele la îmbunătățirea semnificativă a calității aerului. Umidificatoarele pot ajuta la menținerea nivelurilor de umiditate din casă la un nivel optim, în timp ce purificatoarele de aer ajută la îmbunătățirea calității aerului din casă prin filtrare. În acest articol, facem o comparație între purificatorul de aer și umidificatorul pentru a vă ajuta să înțelegeți diferența și să decideți care este mai bine pentru casa dvs.

Recomandări cheie:

  • Umidificatoarele și purificatoarele de aer sunt aparate diferite. Ambele îmbunătățesc calitatea aerului din locuință, dar funcționează în două moduri distincte.
  • Utilizarea purificatoarelor de aer și umidificatoarelor în casă are multe beneficii pentru sănătate. Purificatoarele de aer pot ajuta cu astmul, multe afecțiuni ale pielii și alergii.
  • Purificatoarele de aer si umidificatoarele pot fi folosite in aceeasi incapere; există câteva note importante de reținut dacă le folosiți pe ambele împreună.
  • Purificatoarele și umidificatoarele de aer sunt diferite de difuzoare. Difuzoarele distribuie diferite arome în aer pentru un plus de mirosuri plăcute care pot avea și unele beneficii pentru sănătate.

📢 OFERTA SPECIALA: Obțineți 75 USD REDUCERE la purificatorul de aer Alen + LIVRARE GRATUITĂ!

Diferența dintre un purificator de aer și un umidificator

Purificatorul de aer și umidificatorul nu sunt aceleași aparate. Iată cum diferă:

  • Umidificator. Un umidificator adaugă umiditate aerului pentru a crește nivelul de umiditate. Se evaporă apa dintr-un rezervor în aer pentru a produce umiditate. Umidificatoarele trebuie curățate și dezinfectate în mod regulat pentru a preveni creșterea bacteriilor și a mucegaiului.
  • Purificator de aer. Purificatoarele de aer sunt concepute pentru a curăța aerul prin eliminarea poluanților precum praful, polenul și fumul. Ei trag aer în aparat, îl filtrează printr-un filtru de unică folosință sau reutilizabil și apoi îl eliberează înapoi în cameră. De obicei, purificatoarele de aer vin cu filtre înlocuibile și este necesară întreținerea generală pentru curățarea sau schimbarea filtrelor de unică folosință.

Purificatoarele și umidificatoarele de aer servesc unor scopuri diferite și sunt concepute pentru a aborda diferite calități ale aerului din interior. Deși ambele pot îmbunătăți calitatea aerului din interior, este esențial să alegi care este potrivit pentru tine.

Ce beneficii pentru sănătate oferă purificatoarele și umidificatoarele de aer?

Purificatoarele și umidificatoarele de aer oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea poluanților din aer, a părului, a bacteriilor și a mucegaiului. Ambele aparate pot fi benefice pentru cei care au astm, alergii, simptome de raceala sau gripa si cei cu afectiuni ale pielii, cum ar fi eczema. Pentru persoanele care trăiesc într-un climat uscat, un umidificator poate fi deosebit de util pentru a ridica nivelul de umiditate dintr-o casă la un nivel confortabil și ușor de gestionat.

Iată cu ce vă poate ajuta un purificator de aer:

  • Astm, raceala, gripa, sinusuri. Într-un studiu recent privind poluarea aerului din interior, cercetătorii au observat o creștere semnificativă a calității aerului atunci când a fost folosit purificatorul de aer. În consecință, reducerea poluării aerului a fost benefică copiilor care suferă de astm, răceală și simptome de gripă. Studiul a indicat că utilizarea unui purificator de aer timp de 3 săptămâni s-a dovedit că reduce oarecum nevoia de medicamente la copiii cu astm bronșic. Deși studiul a observat că simptomele au fost reduse doar minim, chiar și o reducere ușoară a simptomelor poate fi semnificativă pentru copiii care suferă de astm.
  • Afecțiuni ale pielii (eczeme). S-a demonstrat că purificatoarele de aer scad poluarea aerului, despre care se știe că provoacă eczeme și erupții cutanate. Un studiu a constatat că copiii care locuiesc în apropierea drumurilor au mai multe șanse de a avea afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema. Deși studiile sunt limitate în ceea ce privește eczema și utilizarea purificatoarelor de aer, se observă că scăderea poluării aerului poate ajuta la minimizarea erupțiilor cutanate și a eczemelor.
  • Alergiile. Alergiile din copilărie legate de praf, polen și păr de animale sunt cunoscute că au consecințe grave asupra copiilor. Un studiu recent a arătat o reducere semnificativă a simptomelor de alergie atunci când purificatoarele de aer, în special cu filtre HEPA, au fost utilizate în mod regulat în casă.

Pe de altă parte, umidificatorul poate ajuta și cu o problemă de aer uscat:

  • Aer uscat. Nivelul de umiditate într-o casă ar trebui să fie între 30-50%, în funcție de perioada anului. Când nivelul de umiditate scade sub 30%, acest lucru poate provoca iritații și disconfort în respirație, în special noaptea, și poate fi mult mai rău pentru cei cu astm bronșic, alergii, simptome de răceală sau gripă. Un umidificator poate crește nivelul de umiditate și îi poate ajuta pe cei care suferă de respirație uscată din cauza climei.

Notă Este imperativ să curățați și să întrețineți în mod corespunzător un umidificator conform instrucțiunilor, deoarece mucegaiul, bacteriile și sporii pot crește în bazinul aparatului și pot provoca simptome de alergie crescute.

Ce este mai bun pentru un copil – umidificator sau purificator de aer?

Atât purificatoarele de aer, cât și umidificatoarele pot beneficia bebelușii în moduri diferite. Este întotdeauna o idee bună să aveți în casă un purificator de aer de înaltă calitate, în special o casă cu animale de companie dacă aveți un nou copil. Acest lucru va ajuta la menținerea aerului curat și sănătos pentru o respirație optimă.

Dacă locuiți într-un climat uscat sau vremea de iarnă pare să afecteze respirația bebelușilor tăi pe timp de noapte, a avea un umidificator în cameră ar ajuta, de asemenea, să mențină aerul la nivelul său ideal de umiditate de 30–50%.

Pot folosi un purificator de aer și un umidificator în aceeași cameră?

Purificatoarele de aer și umidificatoarele pot fi folosite împreună în aceeași cameră, deoarece servesc unor scopuri complet diferite. Cele două unități pot lucra împreună pentru a îmbunătăți calitatea aerului. Este important să țineți cont de următoarele când folosiți ambele unități în aceeași cameră:

  • Plasarea. Cel mai bine este să plasați purificatorul de aer și umidificatorul în locații diferite pentru a preveni ca ceața umidificatorului să fie atrasă în admisia purificatorului de aer. Acest lucru poate reduce eficacitatea purificatorului de aer.
  • Compatibilitate. Unele umidificatoare generează praf care poate fi filtrat prin purificatorul de aer cu un filtru HEPA. Este esențial să alegeți un umidificator cu filtru care elimină mineralele din apă sau să alegeți un umidificator compatibil cu apa distilată, deoarece acest lucru poate împiedica eliberarea mineralelor în aer.

Folosirea împreună a unui purificator de aer și a umidificatorului poate oferi beneficii complementare casei tale. Este esențial să luați în considerare locația ambelor și compatibilitatea lor pentru a vă asigura că vor funcționa bine împreună.

Prin ce diferă un purificator de aer și un umidificator de un difuzor?

Un difuzor este un dispozitiv electronic care dispersează uleiurile esențiale în aer. Folosește vibrațiile ultrasonice pentru a sparge un amestec de apă și uleiuri esențiale, eliberându-le sub formă de ceață fină în aer. Ceața este apoi folosită pentru a transporta aroma în întreaga cameră și este menită să creeze o atmosferă relaxantă.

Purificatoarele și umidificatoarele de aer sunt aparate de uz casnic folosite pentru a adăuga beneficii pentru sănătate aerului. În schimb, un difuzor creează o aromă plăcută în aer.

Fiecare ulei dintr-un difuzor are mirosuri diferite, cum ar fi lavandă, mentă și eucalipt. Fiecare are proprietăți diferite care pot avea efecte diferite despre care se spune că ajută la anxietate, alergii sau chiar dureri de cap.

Cuvinte finale

Purificatoarele de aer, umidificatoarele și chiar difuzoarele joacă toate un rol în calitatea aerului din casa dvs. Este important să alegi cel mai bun aparat care să se potrivească nevoilor tale. Atât purificatoarele de aer, cât și umidificatoarele weicode-official.top pot fi folosite în aceeași cameră, dar este esențial să înțelegem importanța amplasării și compatibilității fiecăruia.

Dacă sunteți în căutarea unui aparat de înaltă calitate, un purificator de aer cu filtru HEPA este o alegere excelentă, deoarece filtrează mai bine decât alte filtre standard. Cu toate aparatele, în special cu un umidificator, este esențial să curățați și să întrețineți corespunzător aparatul pentru o utilizare optimă și pentru a preveni acumularea de bacterii, mucegai și spori.

FAQ

Este sănătos să dormi cu un umidificator?

Dormitul cu un umidificator este, în general, sănătos și sigur și poate oferi beneficii pentru sănătate, cum ar fi ajutarea la calmarea gâtului uscat, a pielii sau a căilor nazale. Dormitul cu un umidificator este util în special pentru cei care trăiesc în climat uscat, de iarnă sau pentru cei care suferă de probleme respiratorii, cum ar fi astmul sau alergiile.

Care este diferența dintre un umidificator și un filtru HEPA?

Un umidificator este un aparat care folosește apă pentru a produce vapori care se evaporă în aer. HEPA, un filtru de aer cu particule de înaltă eficiență, este un tip de filtru de aer care este conceput pentru a elimina particulele de aer și poluanții din aer. Filtrele HEPA sunt fabricate din materiale dense, fibroase care captează poluanții din aer pe măsură ce trec prin ele. Filtrele HEPA pot capta eficient poluanții precum polenul, praful, mucegaiul, părul de animale de companie și chiar unele bacterii.

Boala Parkinson provoacă degenerarea neuronilor dopaminergici, care are ca rezultat tremor, instabilitate posturală și declin cognitiv. Consumul excesiv de alcool este considerat un factor de risc pentru boala Parkinson. Înseamnă asta că o persoană cu boala Parkinson ar trebui să evite consumul de alcool? Să aflăm ce are de spus știința.

Recomandări cheie:

  • Deși o cantitate ușoară de alcool reduce riscul, consumul excesiv de alcool crește riscul apariției bolii Parkinson.
  • Alcoolul interferează cu căile mesagerilor chimici ai creierului, inclusiv dopamina.
  • Anumite medicamente utilizate pentru tratarea bolii Parkinson pot interacționa cu alcoolul provocând somnolență excesivă.
  • Dacă aveți boala Parkinson, consultați-vă medicul pentru a vă bucura de alcool în siguranță.

Ce este boala Parkinson?

Boala Parkinson este o afecțiune neurologică cauzată de o scădere a numărului de neuroni dopaminergici din creier și de prezența unor depozite anormale de proteine ​​numite corpi Lewy.

Contents

Scroll to Top