Lions Mane Gummies – Endişelenmenin hiçbir anlamı olmayan şeyler hakkında endişeleniyorum.”

Lions Mane Gummies – Endişelenmenin hiçbir anlamı olmayan şeyler hakkında endişeleniyorum.”

‘Sanırım öleceğim’: ‘Acımasız’ sağlık kaygısıyla başa çıkmak nasıl bir şey

Çocukların ruh sağlığı: Salgın başladıktan bir yıl sonra bilinmesi gerekenler

Coronavirüs pandemisi devam ederken grip mevsiminin zirvesi yaklaşıyor ve ülke çapındaki aileler ateş, tıkanıklık ve diğer semptomlara karşı tetikte.

Grip aşısı planlarken şunu merak ediyor olabilirsiniz: Grip ve COVID-19’a karşı aynı anda aşı olabilir miyim?

Sağlık yetkilileri, doktorlar ve diğer sağlık hizmeti sağlayıcıları Amerikalılara grip aşısı ile Kovid-19 aşısını aynı anda güvenle yaptırabileceğinizi bildiriyor.

“Harika haber şu ki evet, her iki aşıyı da aynı anda ya da birbirine yakın olarak yaptırabilirsiniz. Johns Hopkins Sağlık Sistemi enfeksiyon önleme kıdemli direktörü Dr. Lisa Maragakis, USA TODAY’e şunları söyledi: Sizin için en iyisi ne olursa olsun.

Eğer aynı anda hem COVID-19 aşısı hem de grip aşısı yaptırmak istiyorsanız bilmeniz gerekenler:

Bir lions mane gummies official aile çocuklarını grip aşısı olmaya götürdü: Walgreens’in onlara yanlışlıkla yetişkin dozlarında Kovid aşısı verdiğini söylüyorlar

Aynı anda hem Kovid-19 aşısı hem de grip aşısı yaptırabilir miyim?

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, siz veya grip aşısı ve COVİD-19 aşısı olmak isteyen diğer kişiler, bunları doktorunuzun muayenehanesine veya eczanesine yaptığınız aynı ziyaret sırasında alabilirsiniz. Bu, ister ilk dozda ister Kovid-19 aşısı yaptırıyor olun, ister ikinci dozda, ister takviye aşısı olsun geçerlidir.

Maragakis, Kovid-19 aşısı ilk dağıtıldığında yetkililerin aşının "diğer aşılardan iki hafta lions mane gummies site kadar ayrı tutulmasını" tavsiye ettiğini açıkladı.

"Fakat bu daha sonra revize edildi ve artık bu aşıyı diğer aşılarla birlikte güvenli bir şekilde alabileceğinizi biliyoruz" dedi.

Mayo Clinic’te enfeksiyon önleme ve kontrol başkanı Dr. Priya Sampathkumar USA TODAY’e şunları söyledi: "ABD’de milyonlarca doz verdiğimiz için artık COVID aşılarından ne tür şeyler bekleyebileceğimizi biliyoruz."

Maragakis, "Bağışıklık sistemi canlanıyor ve iki veya üç, aynı gün içinde ne kadar çok aşı yaptırırsanız aşılayın, maddeler bağışıklık sistemine bu patojenle nasıl savaşacağını öğretmek için ayrı yollarda çalışacak" diye ekledi Maragakis.

Aynı anda hem COVID-19 aşısı hem lions mane gummies official website de grip aşısı yaptırırsam yan etkiler daha kötü olur mu?

Bu kişiye bağlıdır. Bazı insanlar Kovid-19 aşısının ve grip aşısının yan etkilerini yaşıyor.

Ancak Sampathkumar, aşıdan dolayı ağrı veya yorgunluk gibi yan etkiler yaşarsanız, "bu durumu aynı anda halletmenin daha mantıklı olacağını" açıkladı.

"Şahsen ben yakın zamanda aşımı ve grip aşımı aynı anda yaptırdım" dedi. "Bu semptomları potansiyel olarak 48 saatlik iki dönem boyunca veya aynı anda yaşamak arasında seçim yapmak zorundasınız."

"Bildiğimiz gibi, çoğu insan için gerçekten idare edilebilirler" diye ekledi.

CDC’ye göre "aşıların tek başına ya da diğer aşılarla birlikte verilmesine bakılmaksızın lions mane gummies official olası yan etkiler genellikle benzerdir."

Sampathkumar, insanların potansiyel yan etkilerin onları aynı anda iki aşıyı yapmaktan alıkoymasına izin vermemesi gerektiğini tavsiye etti.

"Onları birbirinden ayırmaya karar verirseniz birini ya da diğerini unutmak kolaydır" dedi. “Bu nedenle birine gittiğinizde diğeri de varsa aynı anda almanızı öneririz. İyi niyetle başka bir zamanda geri dönmeyi planlıyor olabilirsiniz ama hayat önünüze çıkıyor.”

Sağlık: Amerikalıların %40’ından fazlası bu yıl grip aşısı olamayabilir, bu da COVID-19 sırasında sorun yaratabilir

Grip aşısı: Ne zaman almalıyım? Peki ya COVID güçlendirici? Bilinmesi gereken her şey.

Grip aşısı olmam gerekiyor mu?

Uzmanlar bu yıl grip aşısı olmanın özellikle önemli olduğunu söylüyor.

Maragakis, "Önümüzdeki grip sezonunda ne olacağını bilmiyoruz ve en iyisini umduğumuzu ancak en kötüsünü planladığımızı söylemek isterim" dedi.

ABD geçen yıl daha hafif bir grip sezonu gördü, ancak Sampathkumar bunu kısmen insanların büyük toplantılardan kaçınmak, sık sık ellerini yıkamak ve yüz maskeleri takmak gibi COVID-19 enfeksiyonlarını önlemek için attığı adımlara bağladı.

"Bu yıl, Kovid-19 vakaları azalmaya başladıkça, insanların maske takma ve çok sayıda toplanmama konusundaki gardını düşürmesi nedeniyle gribin daha fazla etki yaratmasından korkuyoruz" dedi.

Maragakis lions mane gummies şunu ekledi: "Hafif mevsimleri takip eden daha şiddetli grip mevsimlerini sıklıkla görüyoruz ve bunun muhtemelen gribe çok fazla maruz kalmadığımız bir yılda bağışıklığımızın azalmasından kaynaklandığını düşünüyoruz."

Güney yarımküredeki ülkeler bu yıl büyük ölçüde hafif bir grip mevsimi yaşadı ancak bu, ABD ve kuzey yarımküredeki diğer ülkelerin de aynı modeli göreceğini garanti etmeyebilir.

Ne olursa olsun, sağlık yetkilileri uygun durumdaki herkesi grip aşısı olmaya ve mümkün olan en kısa sürede Kovid-19’a karşı aşı olmaya çağırıyor. CDC, nadir istisnalar dışında 6 aylıktan büyük herkese yıllık grip aşısı yapılmasını önermektedir.

Alanah Sarginson, sorunun kolunda hafif bir ağrı olarak başladığını ve bunun paniğe kapılmasına neden olduğunu söyledi. Daha sonra göğsünde nefes almakta zorlandığını düşündüren bir ağrı hissetti. Beş dakika içinde Sarginson arkadaşlarına mesaj attı.

Endişeleri onu ele geçirmişti. "’Yarın ölebilirim’ modundayım" diye hatırladı.

20 yaşındaki tam zamanlı öğrenci ve yarı zamanlı illüstratör, sağlık kaygısıyla mücadele ediyor. Ve bazen "bunun muhtemelen çoğunlukla kafamda olduğunu" fark etse de bunun bir önemi yok.

"Öleceğimi düşünüyorsam ne kadar utanç verici olduğum umurumda değil çünkü açıkçası bu en büyük tehdit gibi" diye açıkladı. “Bu yüzden sadece zihnim lions mane gummies official bana oyun oynuyor olsa bile bunu ciddiye alacağım.”

Sarginson geçmişte sağlık kaygısıyla uğraşmış olsa da, koronavirüs pandemisinin durumu daha da kötüleştirdiğini söylüyor.

"Bu beni çok daha fazla korkuttu. Durumu bir adım daha ileri götürdü" dedi. "Herkes kendi hayatına devam ediyor ve ben odamda belirtileri Google’da araştırıyorum, panikliyorum ve ateşimi kontrol ediyorum."

Sanal bir akıl sağlığı ve birinci basamak bakım şirketi olan PlushCare’de terapist olan Melissa Dowd, sağlık kaygılarına aşırı odaklanmanın, sağlık kaygısı olan kişilerin her gün mücadele edebileceği bir şey olduğunu söyledi. Birçoğu, 2013 yılında Ruhsal Bozuklukların Tanısal ve İstatistiksel El Kitabı’nda güncellenmiş iki kavramla değiştirilen eski hipokondri (veya daha teknik olarak hipokondriyazis) terimine daha aşina olabilir: somatik semptom bozukluğu ve hastalık anksiyete bozukluğu.

Dowd, sağlık kaygısını &quot lions mane gummies official;kişinin sağlığına yönelik algılanan bir tehditle ilgili endişeler ve takıntılar" olarak tanımladı.

"Sağlık kaygısı çeken bir kişi, genellikle vücudunda deneyimlediği herhangi bir değişiklik veya duyuma karşı aşırı duyarlı olacak ve daha sonra bu değişiklik ve hisleri yaşadığında, bunları yanlış bir şekilde tehlikeli olarak yorumlayacaktır."

Lisanslı bir klinik sosyal hizmet uzmanı, Amerika Anksiyete ve Depresyon Derneği’nin yönetim kurulu üyesi ve " Anksiyete Çözüm Serisi " ses programının yaratıcısı Ken Goodman, sağlık kaygısının aynı zamanda haber bültenleri veya depresyon gibi dış tetikleyicilere karşı aşırı bir tepki olabileceğini açıkladı. Kanser gibi hastalıklarla ilgili lions mane gummies site sosyal medya paylaşımları.

Goodman, "Sağlık kaygısı olan kişi, bu sosyal medya paylaşımını alıp, mümkün olan en kötü senaryoya kadar abartır ve bunun kendi başına gelebileceğine inanır" diye açıkladı.

Bu, düzenli ve yoğun endişelerin yanı sıra vücudunuzu semptomlara karşı kompülsif bir şekilde kontrol etmek, günde saatlerce araştırma yapmak veya akrabalardan veya doktorlardan sürekli güvence aramak gibi şeyleri içerir. Sağlık kaygısı olan biri, ne öğrenebileceği korkusuyla doktordan da kaçınabilir.

‘Bunaltıcı,’ ‘acımasız ve yorucu.’

İngiltere, Hertfordshire’dan 32 yaşındaki Amy Hupe için sağlık kaygısı "acımasız ve yorucu".

“Çok hızlı bir şekilde ‘Öleceğim’e doğru gidiyor.” diye açıkladı. "Her zaman hemen oraya gidiyor… Ama sonra, bundan biraz uzaklaşabileceğim… Bunu biraz mantıklılaştırmaya başlıyorum."

Ancak rasyonelleştirmenin zorlayıcı olabileceğini söyleyerek şöyle açıkladı: "Beynim neredeyse bu düşünce lions mane gummies site döngüsüne giriyor, burada mücadele ettiğim şey, ne zaman harekete geçmenin uygun olup olmadığını bilmek."

Şöyle devam etti, "Bunun mantıksız olduğunu görebiliyorum ama kafamda gerçekten ısrarcı bir düşünce var ki bu her zaman aslan yelesi sakızlar resmidir, ya bu yardım alamadığım tek seferse?"

Hupe, bunun bir kısır döngüye dönüşebileceğini, fiziksel bir duyumun kaygıyı tetiklediğini ve ardından bunun yarattığı stresin daha fazla fiziksel semptomlara dönüşebileceğini söylüyor.

Adını koyamadığın duygu mu? Buna duygusal tükenme denir.

"Zihinsel sağlık ile fiziksel sağlık arasındaki çizgiyi çizmeyi seviyoruz, ancak bu şekilde ayrılamaz" dedi. "Zihinsel olarak gerçekten kötü bir zaman geçiriyorsanız, fiziksel olarak pek çok şey hissedeceksiniz. Bunların hepsi benim aklımda değil; psikosomatik bir şey değil."

Sarginson, bağırsak kanserinden endişe duyduğu karın ağrılarının olduğunu hatırladı. Ancak doktorlarda testler yapıldıktan sonra kendisine, muhtemelen anksiyete nedeniyle irritabl bağırsak sendromu olduğu söylendi.

"Bunun gibi şeyler, gerçek olmasına rağmen kaygı ile kaygının sağlık üzerindeki etkileri arasında tuhaf bir sinerji var&quot lions mane gummies; dedi. "Bunu çözmek o kadar zor ki… kaygı o kadar fiziksel olarak ortaya çıkıyor ki."

Arizona’da yaşayan emekli müşteri hizmetleri satış temsilcisi Jane Mick, sağlık kaygısını "bunaltıcı" olarak tanımlıyor.

70 yaşındaki Mick, "Hayatınızı ele geçiriyor. Gerçekten zayıflatıcı. Aynı kişi bile olmadığımı hissediyorum" dedi. "Neredeyse delilik gibi, bazen gerçekten delirdiğimi düşünüyorum. Endişelenmenin hiçbir anlamı olmayan şeyler hakkında endişeleniyorum."

Sağlık kaygısını çevreleyen damgalama

Mick, yaratabileceği kafa karışıklığına rağmen duyguların son derece gerçek olduğunu açıklıyor.

Mick, "Dürüst olmak gerekirse, ben gençken insanların kaygıdan mustarip olduklarını söylediğini duyduğumda, onların deli olduklarını ve bunu ilgi çekmek için uydurduklarını sanıyordum" dedi. "Gerçekten öyle olduğuna inanmadım gerçek. Küçükken bende böyle bir şey yoktu, sonra bu benim başıma geldiğinde o insanların doğruyu söylediğini fark ettim.”

Hupe, endişelerin mantıksız olabilse de "mantıklı, mantıklı insanları" rahatsız ettiğini ekliyor.

Hupe, "İnsanların, davranışları, düşünceleri ve olayları üzerinde mantığı veya yetkisi olmayan mantıksız bir kişi lions mane gummies official olarak bakacağı biri olduğumu sanmıyorum" dedi, ancak "mantık pencereden uçup gidiyor" böyle bir şeyle uğraşıyoruz."

Devamı:Taraji P. Henson, ‘çok korkutucu olmaması için’ siyah toplumdaki zihinsel sağlık damgasını ortadan kaldırmayı hedefliyor

Sarginson, "saçma" göründüğünden korktuğu için kaygısını ayrıntıya girmekten "utandığını ve utandığını", bu da deneyimi daha da izole edici hale getirdiğini söylüyor.

Coronavirüs salgını sırasında sağlık kaygısı

Bazıları için koronavirüs salgını yeni bir sorun yarattı ya da zaten var olan bir sorunu aşılmaz hale getirdi.

"COVID’in ortaya çıktığına dair haberlerde yer alır almaz, bir nedenden ötürü, kendimi gerçekten paniğe kapılırken ve her bir semptomun fazlasıyla farkında olduğumu fark ettim ve o zamandan beri, bu sürekli kendi kendini kontrol etme daha da kötüleşti." Sarginson şunları söyledi: "COVID’e yakalanacağım konusunda lions mane gummies official website endişelenmemle başladı, ancak bir bakıma kalp krizi, kan pıhtısı veya bir tür kanser konusunda endişelenmemle sonuçlandı."

Dowd, PlushCare’in davranışsal sağlık ziyaretlerinde %300 artış gördüğünü söyledi.

"Pandemi ile bağlantılı olarak depresyon ve anksiyetede ve kesinlikle sağlık kaygısı çevresinde kesinlikle bir artış görüyoruz lions mane gummies" dedi. "Genellikle kaygılı olmayan insanlar bile şu anda artan kaygı yaşıyor"

Ancak Goodman, COVID-19 hakkındaki endişelerin sağlık kaygısı olan herkesi etkilemediğini belirtiyor.

Mick’e göre salgının etkisi Kovid-19’la değil zamanla ilgili.

"Sanırım (pandemi) durumu daha da kötüleştirdi, yani artık bazı şeyleri düşünmek için daha fazla zamanım var" dedi.

Sağlık kaygısıyla nasıl başa çıkılır?

Yalnız olmadığını bil

Dowd, "Kimsenin bunu tek başına yönetmesi veya acı çekmesi gerektiğini düşünmüyorum" diyor. "Dışarıda çok fazla destek var, bu yüzden endişe veya depresyon yaşıyorsanız, insanları bu konuda herhangi bir utanç veya yargılamaya kapılmamaya gerçekten teşvik ediyorum – Desteğe ulaşmak çok önemli."

Contents

Scroll to Top