Federální vláda nedávno pravidlo upravila

Federální vláda nedávno pravidlo upravila

Ve srovnání se staršími dospělými jsou mladí lidé zranitelnější vůči rizikům, jako jsou impulzivní akce a vzrušující aktivity. Ačkoli některé faktory, včetně úzkostných příznaků, osamělosti, špatného duševního zdraví a spontánnosti, mohou přispívat ke zvýšenému riziku hazardních her a pokusů o sebevraždu, nemohou tuto souvislost plně vysvětlit.

Studie naznačuje, že je velmi důležité rychle najít ty, kteří pravidelně hrají hazardní hry, a poskytnout jim potřebnou pomoc. Některá pomoc může znamenat dostupnou primární zdravotní péči, sociální péči nebo organizace veřejných služeb, které umožní ohroženým získat potřebnou pomoc.

Stále je zapotřebí dalšího výzkumu, aby se zjistilo, které intervence by mohly být nejpřínosnější pro osoby s rizikovým hráčským chováním. I když vláda poskytuje určitá omezení pro ty, kteří se zdají být ohroženi, musí existovat jasnější pokyny pro hazardní hry, aby se minimalizovala škodlivá rizika a důsledky. Studie navrhuje, aby všichni zaměstnanci v oboru, kteří se zabývají zákaznickým servisem, absolvovali důsledné školení, aby pomohli těm, kteří to potřebují.

"Sebevražda je hlavní příčinou úmrtí mezi mladými dospělými, zejména mladými muži. Když mluvíme s lidmi, kteří zažili vážné poškození hazardem, mnozí popisují pocit sebevraždy. A přesto pokračuje debata o tom, zda je porucha hráčství rizikovým faktorem pro sebevraždu, nebo zda to by se dalo lépe vysvětlit jinými věcmi, jako je špatná pohoda.“ Naše studie naznačuje, že nikoli, protože zjistila, že jakýkoli nárůst negativních zkušeností v důsledku hraní mezi mladými dospělými může znamenat větší riziko sebevraždy,“ řekla Heather Wardle, Ph.D. , první autor studie.

Wardle uzavřel: „Pro každého, kdo se takto cítí, je k dispozici pomoc – lidé se mohou a také se mohou zotavit ze škod způsobených hazardními hrami. Je však zapotřebí více podpory. Naše studie přispívá k rostoucí důkazní základně posilující argument pro uznání hazardu jako rizikového faktoru v plány prevence sebevražd."

Kontrolní panel zastavil předchozí studii na mužské antikoncepční injekci kvůli vedlejším účinkům. Nový výzkum a probíhající klinické studie však zkoumají několik dalších metod mužské antikoncepce.

Klíčové věci:

  • Když vědci v 50. letech minulého století vyvinuli antikoncepční pilulku, umožnila ženám převzít kontrolu nad svou plodností.
  • Možnosti antikoncepce pro muže však zůstaly omezené.
  • Ačkoli výzkumníci zkoumali injekci mužské antikoncepce na konci roku 2000, studii zastavili kvůli nepříznivým účinkům.
  • Zastavení studie vedlo k novinovým zprávám naznačujícím, že muži nezvládají vedlejší účinky https://alkotox-official.top/en/alcoholism-and-the-family-system-impact-on-children-and-loved-ones / . Hodnotící panel však zjistil, že rizika pro účastníky studie převažují nad potenciálními přínosy.
  • Přesto v současné době probíhá výzkum zahrnující jiné metody mužské antikoncepce, což znamená, že možnosti kontroly porodnosti pro muže by mohly být k dispozici v blízké budoucnosti.

Schopnost kontrolovat plodnost se dramaticky změnila s příchodem ženské antikoncepční pilulky v 50. letech 20. století . Přestože vědci zkoumali podobné možnosti pro muže, zájem o vývoj mužské verze pilulky zůstal relativně nízký.

V poslední době vzrostl zájem veřejnosti o možnosti mužské antikoncepce, jako je pilulka. To je pravděpodobně způsobeno rozhodnutím Nejvyššího soudu USA z 24. června 2022 zvrátit Roe v. Wade – legislativa, která učinila potraty federálním právem ve Spojených státech.

Protože však mužská antikoncepční pilulka také obsahuje hormony jako ženská verze, přijetí této metody mezi muži přichází v úvahu.

Přesto podle mezinárodního průzkumu byla celková akceptace hormonální kontroly mužské plodnosti (MFC) vysoká, přičemž přibližně 28–71 % účastníků mužského průzkumu vyjádřilo ochotu používat tento typ metody kontroly porodnosti. Na rozdíl od všeobecného přesvědčení se tedy zdá, že muži mají zájem o užívání hormonální antikoncepce – pokud budou dostupné.

V současné době existují pouze dvě možnosti mužské antikoncepce – kondomy a vasektomie. Kondomy jsou asi 98% účinné, pokud se používají správně, zatímco vasektomie je více než 99% účinná při prevenci těhotenství. Vasektomie je však chirurgický zákrok a je považována za trvalou možnost kontroly porodnosti. A i když je lze zvrátit, úspěch není zaručen.

Tento nedostatek možností ponechává dostatek prostoru pro nástup nových mužských antikoncepčních prostředků. Ale zatím vědci stále pracují na různých možnostech. Některé jsou slibné, zatímco jiné zažily značný podíl zkoušek a strastí, včetně jedné studie, která skončila předčasně kvůli nepříznivým vedlejším účinkům.

Co se stalo s mužskou antikoncepční dávkou?

Studie provedená v letech 2008 až 2012 zahrnující hormonální injekce vyvolala vlnu internetového žvatlání, když vědci výzkum zastavili kvůli vedlejším účinkům. Novinová zpráva naznačovala, že studie byla zastavena kvůli vedlejším účinkům mužské antikoncepce podobným těm, které zažívaly ženy užívající pilulku – což naznačuje, že „ muži nemohou zvládnout vedlejší účinky, kterým ženy denně čelí“.

Podle studie však panel pro hodnocení výzkumného projektu (RP2) zjistil, že rizika pro účastníky studie převažují nad potenciálními přínosy. Vyjadřovali také obavy z nežádoucích účinků, včetně bolesti v místě vpichu, změn nálady, deprese a zvýšeného libida.

Další nepříznivé výsledky, které mohou souviset se studií, byly:

  • Jeden případ deprese
  • Jeden případ úmyslného předávkování paracetamolem (Tylenolem).
  • Jeden případ tachykardie s paroxysmální fibrilací síní

Studie také uvádí jedno úmrtí sebevraždou. Vědci však později zjistili, že to nesouvisí.

Navzdory těmto účinkům asi 80 % mužských účastníků uvedlo, že jsou s touto metodou antikoncepce spokojeni.

Připravují se další možnosti antikoncepce pro muže?

Vědci usilovně pracují na vývoji bezpečných a účinných možností antikoncepce pro muže. Všechny jsou však ve stádiu experimentů nebo klinických zkoušek.

Zde jsou některé z možností mužské antikoncepce, které jsou nejslibnější:

YCT529

Jednou zkoumanou nehormonální možností je sloučenina nazvaná YCT529 , která inhibuje receptor kyseliny retinové alfa (RAR-α) – protein spojený s tvorbou spermií. Když vědci podávali orální dávky YCT529 myším po dobu čtyř týdnů, významně to snížilo počet spermií hlodavců. Byl také 99% účinný v prevenci těhotenství a neměl žádné zjevné vedlejší účinky. Kromě toho se plodnost u myší vrátila 4–6 týdnů po vysazení YCT529.

DMAU a 1 lp-MNTDC

Mužské antikoncepční pilulky, které obsahují dimethandrolon undekanoát (DMAU) nebo 11β-MNTDC, jsou také v současné době zkoumány jako kandidáti hormonální antikoncepce pro muže. Tyto léky potlačují testosteron, což vede ke snížení počtu spermií. Dosud experimenty naznačují, že tyto léky zřejmě snižují testosteron bez nežádoucích vedlejších účinků. Nicméně, protože studie jsou stále aktivní, není jasné, kdy by tyto pilulky mohly být dostupné mužům.

ADAM

ADAM není lék, ale spíše lékařská pomůcka, je implantabilní gel vstřikovaný do zkumavek pro transport spermatu připojených k varlatům (vas deferens). Jakmile je gel na svém místě, blokuje spermie opustit varlata. Zhruba po roce se gel rozpustí, čímž se stává dočasnou formou antikoncepce. Klinické zkoušky bezpečnosti ADAM začaly v roce 2021 s odhadovaným datem dokončení v červnu 2025. Není tedy známo, kdy by tato metoda mohla být dostupná.

RISUG

Reverzibilní inhibice spermií pod vedením (RISUG) je také považována za zdravotnický prostředek, jako je ADAM. Je to polymerní gel vstřikovaný do chámovodu, který poškozuje spermie, když procházejí. Dosud výzkumy naznačují, že je přibližně 99% účinný při prevenci těhotenství. Ačkoli nebyl studován v USA, RISUG je ve fázi III klinických studií v Indii.

HNÍZDO

Další možností, která je v současnosti v klinických studiích, je NES/T , topický gel obsahující hormony. Tento gel se nanáší denně na ramena a vstřebává se do pokožky. Obsahuje Nestoron, což je lék, který snižuje počet spermií. Má také testosteron, který pomáhá kompenzovat vedlejší účinky Nestoronu. V současné době vědci očekávají, že klinické studie budou ukončeny do prosince 2024 .

Někdy brzy budou mít muži k dispozici podobnou škálu možností kontroly porodnosti jako ženy. Mít více možností může dát mužům možnost ovládat svou plodnost. Ale pro muže i ženy je rozhodnutí, kterou metodu použít, osobní volbou, která závisí na mnoha faktorech.

Nakonec, při výběru metody antikoncepce je nejlepší promluvit si s poskytovatelem zdravotní péče, abyste se dozvěděli o rizicích, potenciálních vedlejších účincích a účinnosti aktuálně dostupných možností.

Společnosti, které svým pracovníkům poskytují zdravotní pojištění, mohou nabízet pouze možnosti pojištění pro zaměstnance, které nezahrnují jejich manžela nebo manželku a vyživované osoby. Když zaměstnavatelé nabízejí rodinné krytí, náklady na pojistné mohou být drahé.

Federální vláda vytvořila v roce 2010 zákon o cenově dostupné péči jako řešení nedostupného zdravotního pojištění. Lidé, kteří chtějí zdravotní krytí, se mohou zapsat do plánů na Healthcare Marketplace během období zápisu jednou ročně. Kromě toho mohou mít někteří lidé v závislosti na příjmu nárok na slevy na dani, které snižují měsíční náklady na pojistné.

Nicméně kvůli chybě ve federálním pravidle, pokud má pracovník plán zdravotního pojištění pouze pro zaměstnance, který je podle federálních pokynů považován za dostupný, jeho rodinní příslušníci nemají nárok na pomoc s daňovým kreditem při nákupu plánu na Marketplace Healthcare. Tyto pokyny pro cenovou dostupnost nezohlednily dodatečné náklady spojené s přidáním rodinného plánu k pokrytí zaměstnance.

Federální vláda nedávno pravidlo upravila. Nyní mohou mít manželé a manželky a vyživované osoby pracovníka s plánem pojištění pouze pro zaměstnance nárok na slevu na pojistném . Tato změna vstoupila v platnost 12. prosince 2022.

Podle nového pravidla, pokud náklady na zaměstnavatelem sponzorované pojistné na zdravotní pojištění u nejlevnějšího zaměstnaneckého a rodinného plánu překročí prahovou hodnotu dostupnosti pro rok 2023 – 9,12 % příjmu domácnosti – manželé a manželky a vyživované osoby by mohly mít nárok na slevy na dani z pojistného. Plán tržiště.

Contents

Scroll to Top